Nettrevolusjon for Telemarksradio

Tidligere her på Fairmedia har du kunnet lese om Radio Vest-Telemark som fikk en ny og responsiv nettside i juni. 15. oktober åpnet dørene for Radio Rjukans nye nettside.

Radio Rjukan brukte en CMS-løsning som begynte å fungere dårligere og dårligere i nyere nettlesere. De hadde heller ikke en fullt fungerende nettradioløsning og det var noe som var veldig ønsket for kanalen som kunne feire 30 års jubileum i 2017.

Den største utfordringen for oss i Fairmedia var å kunne ta vare på så mye av nyhetsarkivet som mulig. Radio Rjukan har helt siden midten av 90-tallet vært et nyhetsmedium for lokale saker i Tinn og Rjukan kommuner. De har et godt samarbeid med Rjukan Arbeiderblad, men produserer også såpass mye eget nyhetsstoff som legges ut gratis på radiokanalens nettsider. Resultatet ble at alle nyheter som ble publisert på Visto CMS-løsningen i fra 2012 og frem til sommeren 2020 ble overført uten for store problemer.

I tillegg kunne vi bistå sammen med Lokalradioforbundet med å få på plass en 24 timers nettradioløsning med SSL, som gjør at denne fungerer i alle nettlesere.

– Vi har hatt nettradio før også, men løsningen har ikke vært god nok til at vi turte å lansere den, så den ble tatt ned etter kort tid, men nå har vi nettradio som kan tåle alle lyttere som ønsker å lytte, uansett hvor i verden de befinner seg, sier ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito overfor kanalens nettside.

Det har også vært et stort ønske fra mange lyttere, spesielt utenfor Tinn, å kunne lytte til Radio Rjukan på nett, og nå kan man lytte når man vil.

Radio Rjukans nye nettside har et mer responsivt design og inneholder like mye informasjon som på den gamle siden, men litt mer tilgjengelig og litt mer oversiktlig. I tillegg er det såklart sanntidsinformasjon om hva slags musikk som spilles samt et arkiv over låtene som er spilt i løpet av den inneværende dagen.

Besøk nettsiden