Slutt på støtte for Internet Explorer

Det er over syv år siden den siste versjonen av Internet Explorer ble sluppet og statistikken viser at det er bare et fåtall som bruker denne nettleseren fast. Derfor slutter også WordPress å ta hensyn til den gamle traveren fra kommende versjon.

Internet Explorer har vært elsket og hatet, og ikke minst elsket å hate helt siden den ble lansert på midten av 90-tallet. De som er gamle nok husker krigen som Microsoft hadde med Netscape og for oss som utvikler sider har Internet Explorer gitt oss mange ekstratimer med å spesialtilpasse kode for å få nettsidene til å se like bra ut i den som i mer bruke som Firefox og Chrome.

Den 17. august i år kommer Microsoft selv til å stoppe støtten for Internet Explorer 11 fra Office 365, Outlook og andre tjenester. Mens WordPress vil stoppe støtten for denne nettleseren fra neste hovedversjon, 5.8, som kommer i juli.

Ifølge den offisielle bloggen vil det ikke bety at du ikke kan besøke nettsider som bruker WordPress 5.8 med Internet Explorer 11, og det betyr heller ikke at du ikke kan bruke WordPress sitt kontrollpanel med den nettleseren. Men du vil oppleve at ikke nødvendigvis alle nye funksjoner og innstillinger vil fungere som det skal.

Så oppfordringen er klar, det er bare å bytte til Edge, Firefox, Safari, Opera, Chrome eller andre nyere nettlesere enn Internet Explorer 11, med mindre du er helt nødt for å bruke den som din hovednettleser.

Les mer om saken her.