Verdens beste jazzpianist

WordPress 5.8 er sluppet og årets andre store utgivelse hedrer Art Tatum, som er kalt verdens beste jazzpianist. Han levde fra 1909 til 1956. WordPress 5.8 introduserer noen nyheter det kan være verdt å få med seg.

Som du leste hos oss i mai, så vurderte de å droppe støtten for Internet Explorer 11 på grunn av manglende oppslutning rundt den pensjonerte nettleseren. Denne støtten er nå droppet og WordPress fra versjon 5.8 vil ikke lenger støtte Internet Explorer 11. Det er ikke sikkert du opplever ytelsesproblemer allerede i denne versjonen, men skulle du oppleve problemer, så vil de ikke bli løst i fremtiden og det finnes heller ikke noe hjelp til å få støtte for problemene som skulle oppstå. Derfor er anbefalingen at du bytter til Edge, Firefox, Chrome eller en annen nettleser som er oppdatert.

En annen nyhet som vil kunne påvirke ytelsen fremover for nettsiden er standardstøtte for WebP. Det er et bildeformat som komprimerer enda bedre enn de tradisjonelle JPEG og PNG-formatene. Har du et nettsted med mange bilder, så kan det være en måte å få opp ytelsen og senket lastetiden drastisk dersom bildene konverteres til webp, fordi da vil bildene ta mye mindre plass og siden blir ikke så tung å laste inn.

Jobber du med blokkredigereren er det enda flere nye funksjoner som er lagt til.

Les mer om nyhetene i den offisielle bloggposten.

Legg igjen en kommentar