Fairmedia er et enkeltmannsforetak lokalisert i Kristiansand som spesialiserer seg på utvikling av nettsider som kjører WordPress, lydproduksjoner og support til konkurransedyktige priser.

Fairmedia ble startet som Newsnet Communications den 17. juli 1997 og styres fullt og helt av Alf Otto Auglend Fagermo. Fairmedia kommer av etternavnet Fagermo, som blir Fairhill på engelsk, og media som i at det er medieproduksjon innen websider og lyd.

Kontakt oss

E-post: alf [a] fairmedia.no

Mobil: 468 40 494

Kontaktskjema

Eventuelt legg igjen melding på Facebook-veggen vår.

 

Historie

Selskapet ble i utgangspunktet startet for å ha et merkenavn til nyheter som ble produsert i forbindelse med radiosending på lokalradioen Teipen radio høsten 1997. Det ble også fra oktober 1997 utviklet privat hjemmeside på hjemmesidenettverket til portalen SOL.no.

Fairmedia sin første suksess kom under fotball-VM i 1998, med nettsiden «Footballfool» som leverte oppdaterte resultater fra mesterskapet. På den tiden ble hjemmesidene først på Angelfire, og deretter hos FreeServers, vedlikehold og utviklet fra publikumsmaskinene ved Stavanger bibliotek. Nettstedet hos FreeServers hadde nok en av tidenes lengste nettadresser (newsnetcommunications.8m.com), men like etter årtusenskiftet ble adressen mye lettere med introduksjonen av et eget domenenavn (newsnet.nu).

Helt siden 1997 var programmeringsspråket HTML og alle nettsider ble utviklet helt rent ved hjelp av Notisblokk. I 2001 ble et nytt programmeringsspråk oppdaget, og nettsidene ble etterhvert utviklet med PHP. Sommeren 2002 gikk domenet newsnet.nu ut og iløpet av den tiden ble også firmaet endelig registert i Brønnøysund slik at det ble mulig å registere .no-adresser, men istedet for .no, ble det istedet registert en .com-adresse, og drømmen om en portal på høyde med ABC Startsiden ble videreutviklet til Dataportalen.com, som tok nettsidene bort fra «startside»-preget og istedet til en portal som publiserte nyheter. På den tiden hadde også selskapet flere ansatte som bidro til å holde nettsiden oppdatert.

Iløpet av 2002 og 2003 ble Dataportalen videreutviklet og holdt oppdatert. Det var også et relativt pulserende diskusjonsforum og nettsiden hadde også tett samarbeid med andre tilsvarende sider. Iløpet av 2004 ble Dataportalen.com om til Spillarena.no og designet fikk en radikal forandring. Fra og med starten av 2003 ble også diverse nyhetssystem forkastet fremfor å kombinere nettside med forum. På den tiden ble forumkjernen YaBBSE brukt, som senere ble til Simple Machines, og ble en vanlig metode for nyhetspublisering til Fairmedias sider utover hele 2000-tallet. Spillarena.no sin levetid ble kortvarig og etter hvert som høsten kom i 2004 ble det mindre tid til websideutvikling og nettsidene ble lagt på is.

I mellomtiden hadde lydproduksjonen til Fairmedia fått et oppsving i forbindelse med nettradiosendinger fra vinteren 2003. 7. desember 2003 oppstod et programkonsept som fortsatt lever den dag i dag, nemlig TranceChill, selv om det på den tiden var et mye bredere konsept enn det er i dag.

I 2006 ble både webutvikling og lydproduksjon brakt til et nytt nivå. Fairmedia ble veldig involvert i utviklingen av nettsidene til nettradiokanalen NordicRadio, og hadde også flere sendinger på lufta, samtidig startet samarbeidet med den daværebnde Radio Ung i Kristiansand, hvor Fairmedia produserte en ukentlig direktesending av samme format som dagens dato, Topp 30. På den tiden gikk sendingene direkte hver mandag og varte i tre timer.

I 2007 oppnådde Fairmedia nok en milepæl, nemlig en webspillerløsning som ikke bare ble utviklet for lokalradioen Radio Ung, men også til musikkfestivalen Quart, som fikk en egen jukebox dedikert til artister som tidligere hadde spilt på festivalen. Under selve festivalen, var Fairmedia ansvarlig for løsningen som førte til videreformidling av sendinger både på nettradioen til Quart, men også til lokalradioen. Systemet for videreformidling av direktesendinger fra studio og ut til nettradio er det samme som brukes i dag av lokalradioen som nå heter Metro Sør i forbindelse med at de fikk 24 timers konsesjon i Kristiansand.

Like etter påske 2008 ble Fairmedia involvert i utviklingen av nettsidene og styresettet av nettradiokanalen Radio 3 Norge og denne kjørte samme publiseringsløsning som Dataportalen gjorde i sin tid frem til mai 2011, hvor hele nettstedet ble migrert til WordPress og forumkjernen bare ble et arkiv.

Radio 3 Norge ble drevet helt frem til den ble lagt ned av økonomiske årsaker ved årsskiftet 2013/2014 og etter det har vi hatt fokus på teknisk arbeid hos nåværende Metro Sør og tatt på oss flere betalte oppdrag som kan sees i vår portefølje.