WordPress 6.0 “Arturo”

25. mai ble den aller nyeste versjonen av WordPress sluppet og denne har med seg en rekke nyheter.

WordPress 6.0 er kalt opp etter Arturo O’Farrill, som er en meksikansk jazzmusiker kjent for sine bidrag til sjangeren afro-kubansk jazz. Han står bak en rekke utgivelser, både som frontmann og sammen med flere andre musikere, deriblant hans far Chico O’Farrill fra 1995 og helt frem til hans foreløpig nyeste utgivelse i 2018. Arturo O’Farrill er også vinner av flere Grammy-priser.

Det er alltid stort å gå fra 5.x til 6.x, men det skjedde på mindre enn ett år. I WordPress 6.0 er det mer enn 500 forbedringer og 400 feilrettinger og overskriftene er Forbedret skriveopplevelse, Stilbytting, Flere alternativer for maler, Integrerte mønstre, Bedre listevisning, Blokklastingskontroller og flere utformingsverktøy.
Alle disse nyhetene handler om Gutenberg, blokkredigeringsverktøyet som har vært standard i WordPress siden 5.0.

Men det er også flere forbedringer med tanke på tilgjengelighet og universell utforming for design og ikke minst hastighetsforbedringer. Endelig vil WordPress være mer SEO-vennlig ved at tittelen på innlegget blir satt som bildetekst for fremhevede bilder. Det er også forbedringer i blokkredigereren for å legge inn plassholdertekst, som skjermlesere kan lese opp. Det er også nå lagt inn gyldige autofullfør-verdier for påloggings- og registreringsfelter som brukernavn, epost og passord.

Legg igjen en kommentar