Infoskjerm

En annerledes nettside som er spesialtilpasset TV-skjerm for visning av relevant informasjon.

HedmarksRadioene ønsket en praktisk måte å se overskrifter, vær, trafikk og politilogg på og tok kontakt med oss i Fairmedia til å utvikle en slik løsning.

Dette er en løsning vi ikke har utviklet tidligere, men ved å bruke inspirasjon fra lignende informasjonskjermer, var egentlig utfordringen å finne kildene som informasjonen skulle hentes ut fra.

Første versjonen av informasjonsskjermen skiller seg ikke så mye fra dagens versjon.

Som du ser, så er oppbyggingen rimelig enkel. Du har værsymboler øverst som viser aktuelle steder for det som de ønsket med temperaturer. Under på venstre side, er det i den første versjonen overskrift og ingress til de åtte siste nyhetssakene sortert etter nyeste. Kildene som er brukt er RSS-feeds til de ulike lokale nettavisene.

Høyre side er utelukkende viet til trafikkamera fra Statens vegvesen. Her er det direktelinker til statiske bilder fra de ulike kameraene til vegvesenet relevant for regionen.

Helt nederst på både dagens versjon og første versjon er logo og dato pluss klokkeslett.

Det som skiller første versjon fra dagens versjon er at nyhetsfeedene er endret til å kun hente ut overskrifter, og det er samtidig lagt inn tre siste meldinger fra politiloggen.

Hovedformålet er å hjelpe programlederne i studio med siste nytt og informasjon om blant annet føreforhold og trafikksituasjon på steder som gjerne ligger et stykke fra studio.

Denne løsningen kan uten tvil tilpasses ved behov og leveres til andre som også synes dette er relevant.