WordPress 5.7 er sluppet

Med kallenavnet «Esperanza» ønsker de å sette fargene i fokus og kommer med noen oppdateringer til blokkverktøyet og noen tekniske oppdateringer som absolutt kan settes pris på.

«Esperanza» følger opp tradisjonen med at WordPress kaller sine versjoner opp etter jazzmusikere. Denne gangen fra Esperanza Spalding (født 1984).

En enklere standard fargepalett

«Denne nye strømlinjeformede fargepaletten trekker sammen alle fargene som pleide å være i WordPress-kildekoden ned til syv kjernefarger og et utvalg av 56 nyanser som oppfyller det anbefalte kontrastforholdet WCAG 2.0 AA mot hvitt eller svart. Halve fargeskalaen har et 4,5 eller høyere kontrastforhold mot svart, og den andre halve beholder samme kontrast mot hvit.»

Dette betyr bedre lesbarhet og det er en veldig god sak at de retter seg etter en av standardene for universell utforming på nettet.

Fra HTTP til HTTPS med et enkelt klikk

«Fra nå er å bytte et nettsted fra HTTP til HTTPS gjort med ett klikk. WordPress vil automatisk oppdatere database-URLene når du gjør endringen. Ikke mer jakt og gjetting!»

Nå trenger man ikke en av de mange utvidelsene når en hjemmeside byttes fra http til https. Mer automatikk er ikke å forakte.

I tillegg så aktiverer de lazyload på iframes som settes inn i koden med høyde og bredde definert, rydder opp enda mer i håndteringen av jQuery.

Og blokkredigereren får seg enda flere oppdateringer som skal gjøre deg enda mer overbevist til å bytte fra det klassiske verktøyet.

Bør jeg oppgradere?

Det ser ikke ut som det er noen nevneverdige motforestillinger med å oppgradere til 5.7. Men det diskuteres nå om støtten for Internet Explorer 11 og den klassiske versjonen av Edge skal fjernes i en kommende versjon. Det er noe å tenke på.

Lurer du på noe mer angående WordPress og oppdateringer?
Kontakt oss