Godt nyttår!

Vi har lagt bak oss nok et år og det første jeg pleier å minne folk på, er å oppdatere bunnteksten på siden.Har du en nettside du ønsker skal fremstå som oppdatert hele tiden, kan det være lurt å oppdatere årstallet i copyright-teksten som du har i bunnen av siden din. Men det kan jo være en kronglete prosess å gjerne bare gå inn og oppdatere siden bare for det, og spesielt på en rød dag som jo 1. januar faktisk er. Med fremgangsmåten på denne siden, overlater du den jobben til datamaskiner. Vi bruker også den metoden her på Fairmedia.

Det fremgangsmåten gjør, er at årstallet i bunnteksten på siden din blir dynamisk. På den måten oppdaterer det seg selv hver gang vi går over til et nytt år, og siden din fremstår som fortsatt levene, selv om det skulle være både måneder og år siden du sist la ut en ny sak på forsiden, som gjerne er statisk ellers.

Det er også en lur ting å gjøre for å sikre deg litt lettere mot hackeangrep. Ser en hacker at en side ikke har blitt oppdatert siden f.eks. 2012, kan de lettere kunne legge inn ondsinnet kode og dermed ta over nettsiden. Flere og flere nettsider blir sikrere og sikrere etter hvert som årene går, og det er til og med de nettsidene som sågar investerer i HTTPS, for å bli enda sikrere.

Godt nyttår og oppdater bunnteksten til nettsiden din!