Endelig hengelås

Hvis du ser øverst i din nettleser, vil du nå se at vi har fått en nettside som er helt sikker. Og dette er ikke bare et kvalitetstegn for deg, men det er også en ekstra sikkerhet på at vi tar sikkerhet på alvor.

Vi har egentlig hatt SSL aktivert på Fairmedia i et drøyt år allerede i forbindelse med en utfyllingsform som skal være synlig via en egen «tab» på Facebook. Men det er først nå at vi kan se den grønne hengelåsen på adresselinjen på hele fairmedia.no. Og det skyldes blant annet at vi har gjort noen valg på forsiden av nettstedet, som å fjerne forbindelsen til sider som ikke ennå er på SSL.

Ved at vi har lagt inn SSL betyr at all informasjon som sendes til og fra oss, er kryptert. Dette gir en ekstra sikkerhet via utfyllingsformen som brukes over Facebook, men det betyr også at utfyllingsformen som ligger på Kontakt oss-siden er helt sikker å bruke.

For det som ligger i SSL/TCL er at all informasjon som sendes over nettet, blir sendt på en slik måte at ingen utvedkommende kan snappe opp informasjonen.

Vi anbefaler at andre nettsider som tar imot e-poster med informasjon som kan være sensitiv, tar seg bryet å installere et SSL-sertifikat på sin nettside. Det gjelder også i tilfeller der det drives nettbutikk og det er til og med lovpålagt at nettsider som samler inn kredittkortopplysninger må ha SSL.

Google varslet også i 2015 at nettsider som har SSL aktivert vil komme høyere opp enn de som ikke har det.