D-dag for Domeneshop

I dag er dagen mange vil oppleve det verste en webmaster kan oppleve, nemlig en side som går ned helt plutselig fordi den er utdatert. Men du kan sikre deg for at det ikke skjer.

12. desember er datoen da Domeneshop slutter med støtte for gammel programvare og påkrever ganske mange webmastere å stoppe med gamle script og dermed oppdatere sine sider til nyeste versjon.

De var nemlig en av de første webhotelleverandørene som regelrett faset ut støtte for PHP 5.6 og 7.0. Denne støtten faset de ut allerede 30. november 2018 og 12. desember ble datoen da de fleste webhotell ble oppgradert til nyeste PHP-versjon, nemlig 7.2.

Fairmedia var blant de som mottok en e-post om flere domener som måtte forberedes før en slik oppgradering. Og den sjekken du kan gjøre på din side er følgende:

  • Dobbeltsjekk versjonen til alle utvidelser og script du kjører på nettsiden
  • Se til at dine spørringer mot MySQL ikke er utdatert. Et klart eksempel på det er hvis spørringene i koden din starter med mysql_query. Støtten for denne type spørring mot MySQL-databaser begynte å bli faset ut allerede ved PHP 5.6, som kom ut allerede i august 2014 og som hadde sin siste aktive dag for support 19. januar 2017. For PHP 7.0, som virker egentlig ganske nytt, så kom denne versjonen ut allerede i desember 2015 og aktiv støtte for denne versjonen gikk ut 3. desember 2017.

Med det samme du dobbeltsjekker dette, så kan det gjerne også være en idé å sjekke hvilken versjon av WordPress du kjører på din nettside. Er den eldre enn versjon 4.8, så bør du ta kontakt med oss før du oppgraderer for å unngå for mange feil og brutte elementer på siden din. Er den nyere enn versjon 4.8.1, men eldre enn 4.9.8 og du ikke har lagt inn Klassisk redigering, så bør du legge inn utvidelsen som heter Klassisk redigering og aktivere denne først, samt sette den som standard før du oppgraderer.

WordPress 5.0 er nemlig en ganske stor oppdatering som følger med Gutenberg, en ny type editor.

Dersom uhellet likevel skulle være ute. Ta kontakt med oss, så kan vi hjelpe deg med å få siden opp igjen.