Potensiell svindelvirksomhet mot gamle e-postadresser

Har du kontroll på alle e-postadressene i din virksomhet? Nå har et gammelt domene blitt tatt i bruk av noen med ikke helt heldige hensikter.

Nettstedet Digi kunne fredag fortelle at den gamle mailserveren til Tele2 i sin tid, c2i, har blitt tatt over av en person eller en virksomhet. Vedkommende har satt opp en aktiv e-postserver som potensielt kan ta imot e-poster til gamle c2i.net-adresser.

Denne e-postserveren skal tilsynelatende holde til i Polen og både Telia, som nå eier Tele2 og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, har gått ut med et varsel om at e-poster kan havne i feil hender.

– E-post til disse adressene kan potensielt havne på avveie. Vi anbefaler derfor at virksomheter går gjennom sine e-postsystemer og sletter alle gamle c2i.net-adresser, samt sjekker at man ikke har satt opp videresending til disse adressene, sier vaktsjef for NorCert sitt operasjonssenter, Arne Asplem, til Digi.

Vedkommende som har registert c2i.net har brukt domeneregistraren Julius Caesar, LLC, som har beskyttet identiteten til den egentlige virksomheten som har kontroll på domenet.

c2i.net var lenge en godt brukt mailtjeneste for både privat- og bedriftskunder hos Tele2 som fikk denne med på kjøpet da de bestilte internettforbindelse hos teleselskapet.

Vi i Fairmedia vet av erfaring at det er en komplisert prosess å bytte e-postadresser, spesielt dersom det er en e-post man har hatt over lang tid og det er knyttet mye data og informasjon til denne. Vi anbefaler både deg som privatperson og din virksomhet til å ha en offentlig e-postadresse som samsvarer med webhotellet eller nettadressen du er på, så kan den like gjerne brukes som en videresending til f.eks. gmail eller en annen mailserver.

Dersom du trenger hjelp til å flytte e-postadressen din eller er usikker på hvordan du setter opp e-post hos din webhotelleverandør. Ta kontakt med oss eller din leverandør for mer informasjon.