Nå må du avinstallere QuickTime

Teknologimagasinet The Verge kunne i går fortelle at Apple ikke lenger kommer til å levere oppdateringer til Windows-versjonen av avspillingsprogrammet QuickTime. Det betyr at du gjør lurest i å fjerne det fra datamaskinen.

QuickTime følger vanligvis med iTunes når du legger inn dette fra Apple og tidligere var det eneste programmet på datamaskinen din som kunne spille av filmer med filendelsen .mov. Nå har det kommet flere alternativer, mange av de til og med gratis, som VLC. Dette er nok mye av grunnen til at Apple velger å stoppe støtten for programmet, siden det ikke lenger er så mye i bruk som da det først ble lansert.

Det er Homeland Security og Trend Micro som frykter at uvedkommende kan hacke seg inn på datamaskinen din som følge av at programmet ikke lenger vil være oppdatert.

– Dersom du fortsetter å bruke Quicktime på en Windows PC, vil du åpne opp for at andre kan få tilgang til dataene dine. Det kan også skade andre programmer og systemressurser på maskinen din, sier Magnus Brøyn, som er ekspert på teknologi og leder i Coxit PR til TV 2.

For å avinstallere QuickTime, gjør du det på samme måte som andre programmer i Windows, nemlig via Kontrollpanelet og i Windows 7/Vista/XP er det via Programmer og funksjoner, mens det i Windows 8.1 og 10 er det via Apper. Se ellers Apples nettside for flere tips til hvorfor du ikke lenger vil trenge QuickTime.

Hvis du ikke får det til eller ønsker hjelp til å fjerne andre programmer også fra din datamaskin. Ta gjerne kontakt med oss for et uforpliktende tilbud.