Clef takker av

Driver du en nettside som benytter seg av påloggingsløsningen Clef bør du lese videre nå. I dag kunne nemlig leder B Byrne fortelle at fra og med 6. juni 2017 vil det ikke være mulig å bruke den løsningen.

Clef er en av de mest brukte to-faktorløsningene for pålogging til admin-panelet i WordPress. Denne erstatter den tradisjonelle påloggingen med brukernavn og passord med en annen løsning som krever en signatur på 300 tegn som bekreftes via en mobilapplikasjon.

I blogginnlegget som ligger ute på GetClef.com står det følgende:

«Fra og med neste uke kommer vi til å avvikle vår virksomhet og legge ned Clef-produktet. Vår team vil bytte til et annet selskap, som vi kommer til å fortelle mer om de kommende ukene.

Clef-produktet vil virke i tre måneder til fra og med i dag, med en endelig sluttdato den 6. juni 2017. Alt vil virke som normalt frem til den datoen, deretter vil mobilapplikasjonene slutte å fungere og vil bli fjernet både fra Google Play og Apples App Store.

Dersom du er en nåværende bruker av Clef, vil vi anbefale deg å bytte til en annen løsning så snart som mulig. Vi har skrevet en guide for både API og WordPress-bruker med instrukser på hvordan du bytter her

I korte trekk går guiden ut på at du deaktiverer og fjerner utvidelsen fra admin-panelet i WordPress og velger en av de andre løsningene som de foreslår: Authy, WordFence eller Google Authenticator.